Feb 11, 2016

RRB Non Technical Previous Year Question Answers Papers

1. Unscramble the letters of words and find the odd one out.
(a) TLAES
(b) KOBO
(c) PPREA
(d) NCEPLI

2. A square park is surrounded by a path of uniform width 2 meters all around it. The area of the path is 288 sq. meters. The perimeter of the park is
(a) 142 m
(b) 128 m
(c) 136 m
(d) 118 m

3. What is the sum of 5x3 – 3x2 – 1 and 3 x2 + 1?
(1) 5x2
(2) 6x2
(3) 5x
(4) 3x2

4. India has won the ’World Cup Hockey’ title
(a) Twice
(b) Once
(c) Thrice
(d) Never

5. The price of T.V set inclusive of sales tax of 9% is Rs 13407. Find its market price?
(a) Rs 12300
(b) Rs 11500
(c) Rs 12500
(d) Rs 12400



6. 10-2 means
(a) Milli
(b) Centi
(c) Micro
(d) Deci

7. The chemical formula of sulphuric acid is
(a) H2SO4
(b) HSO4
(c) HCL
(d) H2SO3

8. Who was the first Indian to be crowned ’Miss World’?
(a) Aishwarya Rai
(b) Priyanka Chopra
(c) Sushmita Sen
(d) Reita Faria

9. The first lady ’Gyanpith’ awardee for excellence in literature was
(a) Mahasweta Devi
(b) Mahadevi Verma
(c) Ashapurna Devi
(d) Amrita Pritam

10. By how much percent must a motorist increase his speed in order to reduce by 20%, the time taken to cover a certain distance?
(a) 20
(b) 30
(c) 25
(d) 35

11. If CANDLE is EYPBNC, then FLAMES is
(a) DJYKCQ
(b) HNCOGU
(c) HJCKGQ
(d) KCHJUA

12. The square root of 0.0081 is
(a) 0.09
(b) 0.9
(c) 0.91
(d) 0.009

13. Choose the correct option in the place of question mark
RRB Non Technical Previous Year Question Paper
(a) 16
(b) 28
(c) 49
(d) 54

14. Under a scheme of investment, the rate of interest is 4% and the interest is compounded three monthly. What will be the amount if a man invests Rs 2000 for 1 year under this scheme?
(a) Rs 2125.54
(b) Rs 2081.21
(c) Rs 2100.25
(d) Rs 2060

15. In history, how is Zahir-ud-din Muhammad beter known?
(a) Akbar
(b) Aurangzeb
(c) Babur
(d) Shahjahan

16. Ram showed an old man and said ’’his son is my son’s uncle’’. How is the old man related to Ram?
(a) Father
(b) Grandfather
(c) Brother
(d) Uncle

17. The first Indian Nobel prize winner was
(a) Rabindranath Tagore
(b) C.V Raman
(c) Hargovind Khurana
(d) Mother Teresa

18. Choose the correct option in the place of question mark
RRB Non Technical Previous Year Question Papers
(a) 3
(b) 5
(c) 8
(d) 4

19. Hiroshima day is
(a) August 10
(b) July 4
(c) August 6
(d) June 5

20. Dachigam sanctuary is in
(a) Uttar Pradesh
(b) Jammu and Kashmir
(c) Madhya Pradesh
(d) Jharkhand

Question Answers
1 A
2 C
3 A
4 B
5 A
6 B
7 A
8 D
9 C
10 C
11 C
12 A
13 B
14 B
15 C
16 A
17 B
18 B
19 C
20 B

No comments: