Feb 14, 2016

Railway RRB Non-Technical Sample Question Answers Papers

RRB Previous years solved/Mock Question Paper

1. Which country has won the cricket world cup maximum numbers of time?
(a) West Indies
(b) Pakistan
(c) Sri Lanka
(d) Australia

2. Which of the given Vein diagram our of a, b, c, or d correctly illustrates the relationship among the following classes?
RRB Non Technical Previous Year Question Paper

3. Express 1999/2111 to decimal
(a) 0.946
(b) 0.904
(c) 0.893
(d) 0.981

4. Chlorophyll is normally found in
(a) Green leaves
(b) Tree bark
(c) Kidney
(d) Blood

5. The first woman IPS officer
(a) Kanchan Bhattacharya
(b) Priti Jain
(c) Suman Bhardwaj
(d) Kiran Bedi

6. Through which state run the Aravalli mountains?
(a) Maharasthra
(b) Madhya Pradesh
(c) UttarPradesh
(d) Rajasthan

7. The captain of the victorious Italian team in FIFA WORLD CUP 2006 was
(a) Marco Materazzi
(b) Fabio Cannavaro
(c) Gianluigi Buffon
(d) Salvatore Schillaci

8. The marks obtained by 10 students in Science (out of 50) are 30, 42, 40, 41, 30, 41, 30, 28, 41, 40. The modal marks is
(a) 40
(b) 30
(c) 41
(d) 35

9. 6, 18, 24, 9, 27, 33, 11, ?, ?
(a) 15, 19
(b) 22, 27
(c) 33, 39
(d) 44, 47

10. Which of the Vein diagrams a, b, c or d correctly illustrates the relationship among the following classes?
RRB Sample Paper, Previous Year Question Papers

11. X gives ½ of his property to his wife and 1/2 of the rest of his son. The reminder is divided equally to his two daughters. The share of each daughter is

(a) 1/8
(b) 1/6
(c) 1/4
(d) 2/3

12. Karenge ya Marennge (DO or Die) was the slogan of which movement in India?
(a) The Quite India Movement 1921
(b) Salt Movement, 1930
(c) Non-coperation Movement, 1921
(d) Indigo revolt, 1859-60

13. Xerophytes live predominantly in
(a) Ponds
(b) Mountains
(c) Deserts
(d) Backrush water

14. The area of the base of a right cone is 154 m2 and its volume is 308 m2. The height of the cone is
(a) 8 m
(b) 6 m
(c) 7 m
(d) 9 m

15. The L.C.M of two numbers is 12 times their H.C.F. The sum of the H.C.F and L.C.M is 403. If one number is 93, then the other number is
(a) 134
(b) 124
(c) 128
(d) 310

16. Jamshedpur is located on the bank of
(a) Damodar
(b) Ganges
(c) Subarnarekha
(d) Musi

17. The wages of 10 workers for a six day week is Rs. 1200. What are the one days’ wages of 4 workers?
(a) Rs 40
(b) Rs 32
(c) Rs 80
(d) Rs 24

18. All natural numbers and 0 are called the ----------------- number.
(a) Whole
(b) Prime
(c) Integer
(d) Rational

19. Judge : Justice :: Censor : ?
(a) Freedom
(b) Entertainment
(c) Morality
(d) Halls

20. The largest continent is
(a) South Africa
(b) Europe
(c) Africa
(d) Asia
Questions Answers
1 D
2 B
3 A
4 A
5 D
6 D
7 B
8 C
9 C
10 D
11 A
12 A
13 C
14 B
15 B
16 C
17 C
18 A
19 C
20 D

No comments: