Sep 20, 2016

General English Solved Paper 3rd RLST Group C Clerk WB School Service Exam

General English Solved Paper 3rd RLST Group C Clerk WB School Service Exam

WBSSC Clerk Group C Solved Question Paper

Mock Test - 5
Subject :: English
No of Questions :: 15

Choose the exact meaning of the undernoted part of the sentence
1. The management should not work indiscriminately.
(A) deliberately
(B) haphazardly
(C) inadequately
(D) obliquely

Find out the SYNONYMS of the word:
2. CACOPHONOUS
(A) Pleasant
(B) Dissonant
(C) Fatal
(D) Precise

Choose the word which is closely in meaning of the given expression:
3. DURING THIS TIME
(A) Therefore
(B) Meanwhile
(C) History
(D) None of these

Choose the word close after the meaning of the group verb/phrase
4. Ask After
(A) Pray
(B) Search
(C) Answer
(D) Know

Choose the word closest in meaning to the opposite of the underlined part of the sentence.
5. Exultation makes a person happy.
(A) Depression
(B) Wildness
(C) Anxiety
(D) Jubilation

West Bangal School Service Commission Clerk / Group D Preparation 2016


Find out the ANTONYMS of the given word.
6. PAUCITY
(A) Scarcity
(B) Opulence
(C) Pitiful
(D) Supreme

Write the ANTONYM of the group verb.
7. ENTER UPON
(A) Resign
(B) Abdicate
(C) Join
(D) Disagree

Find out the ANTONYM of the given idioms/phrase
8. Prices increased by leaps and bounds.
(A) Rapidly
(B) Slowly
(C) Normally
(D) Abnormally

Choose the suitable preposition for the blank space.
9. You should abstain ______________ such acts
(A) form
(B) by
(C) for
(D) with

Choose the suitable word(s) for the blank space.
10. He is to maintain four _________________.
(A) dependents
(B) dependants
(C) followers
(D) disciples

Choose the alternative single word suitable for the given expression.
11. Person who believes in abolition of war.
(A) Non-violent
(B) Pacifist
(C) Jingoist
(D) Mutinist

Choose the correct expression form the alternatives
12. “Nations” means a country and also:
(A) a piece of land
(B) a group of people
(C) a language of people
(D) None of these

Find out the closest possible meaning of the underlined expressions.
13. The Prime Minister is the de-facto administrator of India.
(A) legal
(B) actual
(C) nominal
(D) None of these

Choose suitable word(s) to complete the sentence in a meaningful manner.
14. India is a land of ancient
(A) Development
(B) Importance
(C) Civilization
(D) Culture

15. The submitted an FIR to the
(A) Court
(B) Police Station
(C) District magistrate
(D) Municipal office

Questions Answer
1 B
2 B
3 B
4 B
5 A
6 B
7 A
8 B
9 A
10 B
11 B
12 B
13 B
14 C
15 B

Solved English Question paper with answer for West Bengal School Service Commission3rd Regional Level Selection Test for Recruitment of Non Teaching Staff 2016 – Group C Clerk in Govt. aided / sponsored Junior High/Secondary/Higher Secondary Schools (Except Hill Region) approved by the West Bengal Board of Secondary Education / West Bengal Council of Higher Secondary Education.

English Syllabus for Group C, Clerk

Candidates understanding of the fundamentals of the English language such as Vocabulary, Grammar, Sentence structure, Synonyms, Antonyms and its correct usage etc. would be tested.

The candidates who applied for the Group C Clerk Jobs can begin the preparation from now. Applicants who are in search of the WBSSC Group C Exam Old papers, you are at the right place. We are providing the Group C and Group D Previous Question papers. The Preparation part takes a significant role in the Clerical job Success. Applied candidates must have proper preparation to grab this Group C Clerk job. Interested aspirants can start their preparation after downloading the Previous Papers given below. We have enclosed the free downloading links for Bengal School Service Commission3rd Regional Level Selection Test for Recruitment of Non Teaching Staff 2016 – Group C Clerk practice and preparation.

No comments: