May 25, 2016

SBI Junior Associate Previous Year English Question

SBI Junior Associate Previous Year English Question


Directions (Qs. 1 to 5): Which of the phrases A, B, C and D given below each sentence should replace the phrase primed in bold in the sentence to make it grammatically correct? If the sentence IS correct as it is given and 'No correction is required’, mark E as the answer.

1. He was a men of few words but was very intelligent and respected by one and all.
A. man of few words
B. man of few wordings
C. men of few word
D. man to few words
E. No correction required

2. She was feeling very asleepy today as she had not slept very well the previous night.
A. very asleep
B. very sleeping
C. very sleepy
D. very sleep
E. No correction required

3. She waited with bated breath as the names of the top rankers were announced.
A. as bated breathe
B. for beating breath
C. with beated breath
D. to beat breath
E. No correction required

4. As Veena got ready to leave for the exam her mother kissed her and wished her lucky.
A. swish her luckily
B. wishes her luck
C. wishing her luckily
D. wished her luck
E. No correction required

5. He was so tired that he could barely keeping his eyes open while driving.
A. can barely keep
B. could barely keep
C. can bare keep
D. could bear to keep
E. No correction required


SBI Junior Associate Examination Questions Answers Preparation - 2016

Question Paper - SBI Jr Associate Preliminary 2016
Model Question Paper – SBI Jr Associate Preliminary 2016
Sample Question Paper - SBI Jr Associate Preliminary 2016
Previous Question Paper - SBI Jr Associate Preliminary 2016
Latest Sample Paper SBI Junior Associate Examination
Model Question Paper State Bank of India Junior Assistant
SBI Junior Assistant Computer Aptitude Question Paper
SBI Junior Associate English Language Model Question Paper
SBI Junior Associate Preliminary English Sample Question 2016
SBI Junior Associate Preliminary Aptitude Sample Question 2016
SBI Junior Associate Preliminary Reasoning Sample Question 2016
SBI Junior Associate Reasoning Question Paper
SBI Junior Associate Quantitative Aptitude Question Paper
SBI Junior Agricultural Associate Model Question Paper
SBI Junior Agricultural Associates Preliminary Sample Question
SBI Junior Agricultural Associates Reasoning Question
SBI Junior Associate Quantitative Aptitude Practice Paper
SBI Junior Agricultural Associate Aptitude Practice Paper
SBI Junior Associate Preliminary Previous Question Paper English

Directions (Qs. 6 to 10): In each question below, a sentence with four words printed in bold type is given. These are numbered as (A), (B), (C) and (D). One of these four words printed in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, if any. The number of that word is your answer. If all the words printed in bold are correctly spelt and also appropriate in the context of the sentence, mark (E) i.e. 'All correct’ as your answer.

6. (A) Even though the state has been witnessing/ (B) deaths on a daily basis,/(C) it has not hindered/(D) the festivity spirit of the people. (E) All correct.

7. (A) The player was arrestted/(B) for kicking /(C) and punching/(D) a driver outside a fast-food outlet in the city/(E) All correct.

8. (A) The clever disciple/(B) had decided to proved/(C) his skills by reciting/(D) the holy verse from the book./(E) All correct.

9. (A) In just one year Beena has gained/(B) around eight kilograms/(C) and doctors fear she might be prune/(D) to heart-related ailments./(E) All correct.

10. (A) On being threatened/(B) by the king's servants, the poor gardener/(C) blurted/(D) out that he had stolen the jewels./(E) All correct.

Directions (Qs. 11 to 20): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.
Once, there ----------- (11) -------------- a rich businessman, who was smart and young. He was fond of gambling. One day, on a business tour, he was ----------- (12) -------------- for a game of gambling by a veteran gambler who was reputed as ‘invincible’ in the game. When the game was on, he noticed that his ------------- (13) -------------- had resorted to foul play by stealthily swallowing the dice and pretending it to be lost. This made the young man lose the game. The young man, however, thought of ---------- (14) ------------- a lesson to the other gambler. So, when he returned home he smeared the dice with poison and dried them carefully. Next day, he went to his opponent and ------------ (15) ----------- him for a fresh round of game. The other gambler again stealthily put the dice into his ------------ (16)-----------. But once again, he was detected by the young gambler, who yelled, "Let me tell you that what have you swallowed is but poison and not the dice." The cheat writhed in --------------- (17) -------------- as the poison took effect. As the young man did not have any ----------- (18) ------------- to kill the fellow gambler, he took out some antidote from his bag and made him drink, which induced vomiting. This ----------- (19) -------------- the other fellow. He came back to his senses and never ------------- (20) --------------- to deceive others in the game of dice.

11. A. danced
B. lived
C. placed
D. is
E. stayed

12. A. made
B. crying
C. told
D. struck
E. invited

13. A. opposite
B. self
C. man
D. opponent
E. play

14. A. predicting
B. saying
C. asking
D. teaching
E. making

15. A. slapped
B. smelled
C. challenged
D. request
E. killed

16. A. pocket
B. throat
C. sleeve
D. board
E. mouth

17. A. happiness
B. pleasure
C. pain
D. room
E. hurting

18. A. intention
B. weapon
C. where
D. means
E. body

19. A. sliced
B. cured
C. better
D. killed
E. slept

20. A dared
B. worried
C. feared
D. crossed
E. decided

Questions Answers
1 A
2 C
3 E
4 D
5 B
6 D
7 A
8 B
9 C
10 E
11 B
12 E
13 D
14 D
15 C
16 E
17 C
18 A
19 B
20 A

No comments: