May 15, 2016

SBI Junior Associate Computer Knowledge Questions Answers

SBI Junior Associate Computer Knowledge Questions Answers

Computer Knowledge Questions Answers


1. Passwords enable users to -------------------
A. get into the system quickly
B. make efficient use of time
C. retain confidentiality of files
D. simplify file structures
E. None of these

2. When sending an e-mail, the ---------------- line describes the contents of the message.
A. subject
B. to
C. contents
D. cc
E. None of these

3. A(n) ------------ is a program that makes the computer easier to use
A. Utility
B. Application
C. operating system
D. network
E. None of these

4. The ------------------- tells the computer how to use its components.
A. Utility
B. Network
C. application program
D. operating system
E. None of these

5. Files deleted from the hard disk are sent to the --------------------
A. Recycle Bin
B. floppy disk
C. clipboard
D. motherboard
E. None of these

6. A ____________ is a named set of characters that have the same characteristics
A. type face
B. type style
C. font
D. pico
E. None of these

Computer Knowledge Aptitude MCQ Questions Answers

SBI Junior Assistant Computer Aptitude Question Paper
SBI Junior Agricultural Associate Computer Aptitude Question Paper
Computer Aptitude Questions SBI PO Main Examination
SBI PO Main Examination Computer Knowledge Questions Answers
Computer Awareness Questions Answers SBI PO Main Examination

7. A _______________ pre-designed document that already has coordinating fonts, a layout, and a background
A. Guide
B. Model
C. Ruler
D. Template
E. None of these

8. Personal computers can be connected together to form a --------------------
A. Server
B. Supercomputer
C. Enterprise
D. Network
E. None of these

9. Which elements of a Word document can be displayed in colour?
A. Only graphics
B. Only text
C. All elements
D. All elements, but only if you have a colour printer
E. None of these

10. A complete electronic circuit with transistors and other electronic components on a small silicon chip is called a(n) _________________
A. Workstation
B. CPU
C. magnetic disk
D. integrated circuit
E. None of these

11. To access properties of an ODJCCI, the mouse technique to use is ---------------------
A. right-clicking
B. shift-clicking
C. dragging
D. dropping
E. None of these

12. During the --------------- portion of the Information Processing Cycle, the computer acquires data from some source
A. storage and output
B. storage
C. input
D. output
E. None of these

13. The -------------- of software contains lists of commands and options
A. menu bar
B. tool bar
C. title bar
D. formula bar
E. None of these

14. A -------------------- can make it easier to play games
A. Mouse
B. Joystick
C. Keyboard
D. Pen
E. None of these

15. How many different documents can you have open at any one time?
A. Not more than three
B. Only one
C. As many as your computer memory will hold
D. No more than your Taskbar can display
E. None of these

16. To make the number pad act as directional arrows, you press the -------------- key
A. Shift
B. arrow lock
C. num lock
D. caps lock
E. None of these

17. Something which has easily-understood instructions is said to be -----------------
A. user friendly
B. information
C. word processing
D. icon
E. None of these

18. What is output?
A. What the processor takes from the user
B. What the user gives to the processor
C. What the processor gets from the user
D. What the processor gives to the user
E. None of these

19. A set of instructions telling the computer what to do is called -----------------------
A. Mentor
B. Instructor
C. Compiler
D. Program
E. None of these

20. Softcopy is the intangible output, so then what is hardcopy?
A. The physical parts of the computer
B. The printed parts of the computer
C. The printed output
D. The physical output devices
E. None of these

21. Data mining means ___________
A. same as database
B. same as data warehouse
C. market survey
D. analyzing the data on customers
E. None of these

22. Data warehouse is -----------------------
A. a godown
B. a shop selling computers
C. a showroom
D. a system where data on customers is stored
E. None of these


Questions Answers
1 A
2 A
3 A
4 D
5 A
6 C
7 D
8 D
9 C
10 D
11 A
12 C
13 A
14 B
15 D
16 C
17 A
18 D
19 D
20 C
21 D
22 D

No comments: