May 2, 2016

SBI Junior Agricultural Associates Preliminary Sample Question

SBI Junior Agricultural Associates Preliminary Sample Question

SBI Junior Agricultural Associates Preliminary Examination English Sample Question Paper


Q. 1-5: Which of the phrases (A), (B), (C) and (D) given below each sentence should replace the phrase printed in bold in the sentence to make it grammatically correct? If the sentence is correct as it is given and ‘No correction is required’, mark (E) as the answer.

1. Her entry to the office party was restrict as an official enquiry had been constituted against her
A. was restricting
B. is restricted
C. was restricted
D. is restricting
E. No correction required

2. Rima was at her wit’s end trying to figure out what to buy for her friend’s birthday.
A. at her witting end
B. at her wit ends
C. to her wit’s end
D. so wit’s end
E. No correction required

3. Pritesh while away his time in playing games on the computer instead of studying.
A. whiled away his time
B. whiled against his time
C. whiling away his time
D. while awayed his time
E. No correction required

4. Mohan had make up his mind about going on the world tour all alone.
A. made minds
B. make his mind
C. make up his minding
D. made up his mind
E. No correction required

5. She rushed to the station but could find any trace of her daughter there.
A. not found trace
B. find no trace
C. found not trace
D. finding no trace
E. No correction required



Latest Solved Papers for SBI

Latest Sample Paper SBI Junior Associate Examination
Model Question Paper State Bank of India Junior Assistant
SBI Junior Assistant Computer Aptitude Question Paper
SBI Junior Associate English Language Model Question Paper
SBI Junior Associate Preliminary English Sample Question 2016
SBI Junior Associate Preliminary Aptitude Sample Question 2016
SBI Junior Associate Preliminary Reasoning Sample Question 2016
SBI Junior Associate Reasoning Question Paper
SBI Junior Associate Quantitative Aptitude Question Paper
SBI Junior Agricultural Associate Model Question Paper

Q 6-10: In each question below, a sentence with four words printed in bold type is given. These are lettered as (A), (B), (C) and (D). One of these four words printed in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, if any. The number of that word is you answer. If all the words printed in bold are correctly spelt and also appropriate in the context of the sentence, mark (E) i. e., ‘All correct’ as your answer.

6. (A) Discussion is an exchange of / (B) knowledge whereas/(C) argument is a/(D) depiction of ignorance./(E) All correct.
7. (A) He was arrested for the/(B) crime and was/(C) charged with/(D) attempt to murder./ (E) All correct.
8. (A) Commit yourself to lifelong/(B) learning as the most/(C) valuable/(D) aset you will have is your mind./(E) All correct
9. (A) Belive that life is/(B) worth living and your belief will/(C) create the/(D) fact./(E) All correct
10. (A) The best educated human/(B) bing is the one who/(C) understands most about the life in/(D) which he is placed./(E) All correct

Q 11-20: In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Once upon a time, two friends were ---------------(11)-------------- through the desert. During some point of the -------------------(12) they had an argument, and one friend slapped the other one in the face. The one who got slapped was ----------------(13) ----------------------, but without saying anything, he wrote in the sand, “Today my best friend slapped me in the face." They kept on walking -----------(14)----------- they found an oasis, where they ---------------- (15)------------ to take a bath. The one, who had been slapped, got ---------------(16)---------------- in the quicksand and started drowning, but the friend saved him. After the friend ---------------- (17) ----------------- from the near drowning, he wrote on a stone, “Today my best friend saved my life.” The friend who had slapped and saved his best friend asked him, “After I hurt you, you wrote in the sand and ------------(18)-------------, you write on ‘a stone, why?” The other friend ------------(19) --------------- “When someone hurts us, we should write it down in sand where winds of forgiveness can erase it away. But, when someone does something good for us, we must -------------- (20) ----------- it in stone where no wind can ever erase it.”
11.
A. crawling
B. speaking
C. swimming
D. walking
E. dancing

12.
A. Journey
B. Sand
C. Running
D. Border
E. hunt

13.
A. Dead
B. Captured
C. Presentable
D. Missing
E. Hurt

14.
A. As
B. Until
C. From
D. With
E. Through

15.
A. Decide
B. Fell
C. Made
D. Want
E. Left

16.
A. Home
B. Stuck
C. Blended
D. mixed
E. Sitting

17.
A. Separated
B. Leaked
C. Died
D. Recovered
E. Saved

18.
A. So
B. How
C. When
D. Tomorrow
E. Now

19.
A. Called
B. Tell
C. Replied
D. Questioned
E. Asked

20.
A. Talk
B. Push
C. Engrave
D. Add
E. Bury


Questions Answers
1 C
2 E
3 A
4 D
5 B
6 C
7 E
8 D
9 A
10 B
11 D
12 A
13 E
14 B
15 A
16 D
17 B
18 E
19 C
20 C

No comments: