Apr 13, 2016

SBI Junior Assistant Computer Aptitude Question Paper

SBI Junior Assistant Computer Aptitude Question Paper

Computer Aptitude Questions Answers for State Bank of India Junior Assistant and Junior Agricultural Assistant Examination Preparation 2016


1. What happens when you press the Ctrl + V key?
A. A capita letter is typed into your document at the cursor point
B. The selected item is pasted from the Clipboard
C. The selected item is pasted to the Clipboard
D. The selected drawing objects are distributed vertically on the page
E. None of these

2. Which do you press to enter the current date in a cell?
A. CTRL + ; (semicolon)
B. CTRL + SHIFT + : (colon)
C. CTRL + F10
D. CTRL + F11
E. None of these

3. Which of the following describes a relational database?
A. It provides a relationship between integers
B. It consists of separate tables of related data
C. It retrieves data related to its queries
D. It provides a relationship between floats
E. None of these

4. How do you print your slides in a handout that includes lines for notes?
A. In the Print dialog box, select Handouts and set the number of slides per page to 3
B. In the Print dialog box, select Handouts and a number of slides per page, then select the Include comment pages option
C. In the Print dialog box, select Notes Pages instead of Handouts
D. In cannot be done
E. None of these

5. Suppose you have columns of data that span more than one printed page. How can you automatically print the column headings on each page?
A. Click Page Setup on the File menu, click the Sheet tab, and enter the row that contains these column headings under Print titles
B. Click Page Setup on the File menu, click the Page tab, click the Options button, then enter your choices
C. Click Page Setup on the File menu, click the Sheet tab, and make a selection under the Print heading
D. Click Page Preview on the File menu, click the Sheet tab, and enter the row that contains these column headings under Print titles
E. None of these



6. The Assistant is.....................
A. an application that allows you to take notes and save them in a file
B. an animated character that provides help and suggestions
C. a button on the standard Toolbar that executes the Print command
D. a collection of frequently misspelled words in a dictionary file
E. None of these

Model Question Paper – SBI Jr Associate Preliminary 2016
Sample Question Paper - SBI Jr Associate Preliminary 2016
Previous Question Paper - SBI Jr Associate Preliminary 2016
Latest Sample Paper SBI Junior Associate Examination
Model Question Paper State Bank of India Junior Assistant

7. Which of the following place the common data elements in order from smallest to largest?
A. Character, file, record, field, database
B. Character, record, field, file, database
C. Character, field, record, file database
D. Bit, byte, character record, field, file, database
E. None of these

8. Select the odd one out...............
A. Interpreter
B. Operating System
C. Compiler D. Assembler
D. None of these

9. Which of these is a quick way to copy formatting from a selected cell to two other cells on the same worksheet?
A. Use CTRL to select all three cells, then click the Paste Button image button on the Standard toolbar
B. Copy the selected cell, then select the other two cells, click Style on the Format menu, then click Modify
C. Click Format Painter Button image on the Formatting toolbar twice, then click in each cell you want to copy the formatting to
D. Use Alt to select all three cells, then click the Paste Button image button on the Standard toolbar
E. None of these

10. How do you prevent emailed word documents from always opening in the Reading Layout?
A. From the Tools Menu > Options > General Tab > uncheck the ‘Allow starting in Reading Layout'
B. From the View Menu > Reading Layout > General Tab > uncheck the ‘Allow starting in Reading Layout‘
C. From the Format Menu > Auto format > Edit Tab > uncheck the ‘Use with emailed attachments'
D. All the above
E. None of these

11. By default document is printed in mode
A. Landscape
B. Portrait
C. Page setup
D. Print view
E. None of these

12. Which one of the following is the small single size network?
A. LAN
B. DSL
C. RAM
D. USB
E. None of these

13. How can be done the page break in word?
A. Pressing the key Fl, before the curser has put at the proper place.
B. Pressing control + Enter, before the curser has put at the proper place.
C. Using the insert/section break
D. Changing the font size of documents
E. None of these

14. What shows the contents of active cell?
A. Name box
B. Row heading
C. formula bar
D. Task pan
E. None of these

15. To search and to load the saved file................
A. select the dose command
B. select the new command
C. select the save command
D. select the open command
E. None of these

Questions Answers
1 B
2 A
3 B
4 A
5 A
6 B
7 D
8 B
9 C
10 A
11 B
12 A
13 B
14 C
15 E

No comments: