Apr 27, 2016

SBI Junior Agricultural Associate Computer Aptitude Question Paper

SBI Junior Agricultural Associate Computer Aptitude Question Paper

SBI Junior Agricultural Associate Question Paper on Computer Knowledge

Computer knowledge questions and answers for SBI Junior Associate and Junior Agricultural Associate recruitment examination 2016 preparation. Model and sample mock test help you for aspirants practice and preparation.
Practice with previous year question set for best preparation.
 Computer Knowledge Aptitude 

1. To move to the beginning of a line of text, press the key.
A. pageup
B. a
C. home
D. enter
E. None of these

2. Computers use the number system to store data and perform calculations
A. Binary
B. Octal
C. Decimal
D. Hexadecimal
E. None of these

3. Physical components that make up your computer are known as
A. Operating Systems
B. Software
C. Hardware
D. Web Browsers
E. None of these

4. Which key is used in combination with another key to perform a specific task?
A. function
B. space bar
C. arrow
D. control
E. None of these

5. Ctrl. Shift and Alt are called --------------- keys.
A. modifier
B. function
C. alphanumeric
D. adjustment
E. None of these

SBI Junior Assistant Computer Aptitude Question Paper

6. The pattern of printed lines on most products are called …………………
A. prices
B. OCR
C. Scanners
D. Barcodes
E. None of these

7. What is the permanent memory built into your computer called?
A. RAM
B. ROM
C. CPU
D. CD-ROM
E. None of these

8. Various applications and documents are represented on the Windows desktop by ..............
A. Symbols
B. Labels
C. Graphs
D. Icons
E. None of these

9. All the deleted files go to
A. Recycle Bin
B. Task Bar
C. Tool Bar
D. My Computer
E. None of these

10. In MICR, C stands for
A. Code
B. Colour
C. Computer
D. Character
E. None of these

11. E-mail addresses separate the user name from the ISP using the ……………. symbol.
A. &
B. @
C. %
D. *
E. None of these

12. The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is
A. Multiprogramming
B. Multitasking
C. time-sharing
D. multi processing
E. None of these

13. What type of device is a computer printer?
A. Input
B. Output
C. Software
D. Storage
E. None of these

14. The contents of ……………………… are lost when the computer turns off.
A. Storage
B. Input
C. Output
D. Memory
E. None of these

15. When you turn on the computer, the boot routine will perform this test ………………….
A. RAM test
B. disk drive test
C. memory test
D. power-on self-test
E. None of these

16. When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off.....
A. RAM
B. Motherboard
C. secondary storage device
D. primary storage device
E. None of these

17. For creating a document, you use ………….. command at File Menu.
A. Open
B. Close
C. New
D. Save
E. None of these

18. With a CD you can …………………
A. Read
B. Write
C. Read and Write
D. Either Read or Write
E. None of these

19. You can start Microsoft Word by using ………………….. button.
A. New
B. Start
C. Program
D. Control Panel
E. None of these

20. In Excel, Charts are created using which options?
A. Chart Wizard
B. Pivot Table
C. Pie Chart
D. Bar Chart
E. None of these


Questions Answers
1 C
2 A
3 C
4 D
5 A
6 D
7 B
8 D
9 A
10 D
11 B
12 D
13 B
14 D
15 B
16 C
17 C
18 C
19 E
20 A

No comments: