Apr 28, 2016

GDCCB Assistant Manager Previous Year Question Paper

GDCCB Assistant Manager Previous Year Question Paper

Guntur District Cooperative Central Bank Previous Year Question Paper


Directions (Qs. 1 to 5) : Rearrange the following five sentences 1, 2, 3, 4 and 5 in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
1. What teachers reapeatedly commented on was that she was “very creative” and had “an unusual way of thinking”, etc.
2. A study done by the Institute focuses on Roma, an individual with creative abilities.
3. But nowhere were Roma’s these abilities recognised on her report cards, because there was no check-off box for artwork and creativity.
4. Some of her artwork was selected to represent her school at art exhibition at state level.
5. As a child, she had been a good student above average in most areas but not an exceptional early reader and writer.

1. Which of the following should be the THIRD statement after rearrangement?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5

2. Which of the following should be the FOURTH statement after rearrangement?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5

3. Which of the following should be the SECOND statement after rearrangement?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5

4. Which of the following should be the FIRST statement after rearrangement?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5

5. Which of the following should be FIFTH (LAST) statement after rearrangement?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5



Directions (Qs. 6 to 15) : Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if am, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answers is E. (Ignore errors of punctuation, if any)

6. A disabled child (A)/ has defined as (B)/ one who is unable to (C)/ ensure necessities by himself. (D)/ No error (E)

7. Many decision problems (A)/ involve a number of (B)/ objectives, and often (C)/ these objectives conflicts. (D)/ No error (E)

8. Various employees, whom (A)/ we met, echoed (B)/ the sentiments expressed (C)/ by the CEO of the company. (D)/ No error (E)

9. It is difficult to assume that (A)/ a increase in the number of health institutions (B)/ would automatically enhance (C)/ utilisation of health services (D)/ No error (E)

10. The challenge for us (A)/ is to engage with a potential,(B)/ customer early so we can (C)/ sell him the entire range.(D)/ No error (E)

11. Having said that (A)/ let me further clarify (B)/ that this model may (C)/ not always work. (D)/ No error (E)

12. This situation probably (A)/ contributing to a (B)/ greater lack of protection (C)/ for children in the households. (D)/ No error (E)

13. The management of the organisation (A)/ must be willing to pass up (B)/ short-term gains for (C)/ long-term strategic benefit. (D)/ No error (E)

14. The amount at the minimum (A)/ payment is determined (B)/ by management and varies (C)/ from firm to firm. (D)/ No error (E)

15. Went are the days when (A)/ the leader barked instructions (B)/ and his minions scurried (C)/ to carry them out. (D)/ No error (E)

Directions (Qs. 16 to 25) : In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each ease.

Organisation .....................16………………... is a very broad subject that appears frequently in recent management studies. Organisations have many .............17……………….. to improve whatever it is that they do. They can reflect on their operations. study their products, ...............18………….... to customers, and encourage ...............19…………... parts of the organisation to share knowledge as well as the results of their .....................20………..... efforts. All firms have these opportunities, although few companies take full .....................21…………….... of them Good firms everywhere ...............22…………..... their processes and .....................23………………. in order to learn from past successes as well as ..................24…………..... They measures and benchmark what they do. They try to get different parts of the organisation to …………....25………….. with one another.
16.
A. Learning
B. System
C. Building
D. Structure
E. Conflict

17.
A. Systems
B. Incentives
C. Opportunities
D. Methods
E. Reasons

18.
A. Call
B. Refer
C. Please
D. Pay
E. Listen

19.
A. Signature
B. Different
C. All
D. Some
E. Many

20.
A. Approved
B. Separate
C. All
D. Individualistic
E. Hard

21.
A. Benefit
B. Credit
C. Resourse
D. Advantage
E. Stock

22.
A. Critique
B. Protect
C. Design
D. Criticize
E. Innovate

23.
A. Projects
B. Finance
C. People
D. Product
E. Ideas

24.
A. Breaks
B. Limitations
C. Gaps
D. Set-ups
E. Failures

25.
A. Expand
B. Develop
C. Cooperate
D. Grow
E. Mingle

Questions Answers
1 E
2 B
3 D
4 B
5 C
6 B
7 D
8 A
9 B
10 C
11 C
12 B
13 B
14 C
15 A
16 B
17 C
18 E
19 B
20 D
21 D
22 E
23 A
24 E
25 D

Candidates who are willing to apply for the post Assistant Manager Post in Guntur District Cooperative Central Bank need to prepare from now. First step of the preparation collect previous year question papers to know the question pattern. Guntur District Cooperative Central Bank provide the syllabus and marks distribution for Assistant Manager online examination. Aspirants can search for previous paper or can download free PDF from this website. Previous year questions papers are solved with answers in PDF. Candidates need to practice these previous questions within time period for better preparation. All old questions papers are solved and collected for candidate’s memory.

No comments: