Feb 19, 2016

RRB Non Technical 2016 | RRB Non Technical Previous Question Papers pdf

Indian Railways Previous Years Question Papers

Directions (1-5): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any will be one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error the answer will be (d), “No error”

1. It is not safe (a) / to drive (b) in Kolkata in the rush hour (c) / No error (d)

2. I need cleaning (a) / my shoes (b) / with soap and water (c) / No error (d)

3. I discussed with the architect (a) / what colour (b) / painting the wall with (c) / No error

4. Would you mind (a) / help me (b) / do the tasks (c) / No error

5. I made him (a) / to do (b) the project against his wishes (c) / No error

Directions (6 – 10): In each of the following questions select the antonyms of the given word



6. Confuse
(a) Nonplus
(b) Compound
(c) Bewilder
(d) Clarify

7. Hinder
(a) Impede
(b) Facilitate
(c) Hamper
(d) Facile

8. Ruthless
(a) Sympathetic
(b) Callous
(c) Cruel
(d) Smooth

9. Prominent
(a) Apparent
(b) Famous
(c) Obscure
(d) Notable

10. Candid
(a) Frank
(b) Secretive
(c) Anxious
(d) Inactive

Direction (11 – 15): In each of the following questions find out the correct synonyms of the given word.

11. Dearth
(a) Shortage
(b) Abundance
(c) Famine
(d) Mean

12. Inhale
(a) Praise
(b) Breath in
(c) Outburst
(d) Exhale

13. Acquit
(a) Convict
(b) Know
(c) Exonerate
(d) Present

14. Notorious
(a) Infamous
(b) Famous
(c) Wild
(d) Sleepy

15. Morse
(a) Happy
(b) Slow
(c) Sad
(d) Quick

16. His long illness has reduced him …………… a skeleton.
(a) by
(b) into
(c) to
(d) from

17. He will not succeed …………………… he works hard.
(a) if
(b) incase
(c) until
(d) unless

18. The two of them shared the honours …………… themselves.
(a) in
(b) among
(c) between
(d) to

19. As a good citizen, we should abide …………… the rules.
(a) from
(b) to
(c) in
(d) by

20. Rekha has not made …………… progress in her assignment.
(a) many
(b) a lot of
(c) much
(d) a

Questions Answers
1 C
2 B
3 A
4 C
5 A
6 C
7 A
8 A
9 C
10 B
11 A
12 D
13 A
14 C
15 B
16 C
17 D
18 C
19 B
20 C

No comments: